Smileys

Enligt Lgr 11 ska eleverna få undervisning om hur symboler och färger används i barn- och ungdomskulturen och vad de signalerar. Smileys tillhör de vanligaste symbolerna och finns i en mängd olika färger och varianter. Efter att ha pratat om vad olika smileys uttrycker fick eleverna designa sin egen smiley. Här är några från 2013. En del blev tavlor  – andra blev kuddar.

Längre ner på sidan kan du följa hela processen från idé till färdig produkt tillsammans med 3b vt 2014.

Slöjdprocessen i 3b

27/2 Idag har vi gjort skisser till våra Smileys. Vi har också valt färg på tyget som vi sedan ska brodera på. Det fanns massor av färger att välja på. Här är några av skisserna.

13/3 Idag började vi med att rita av på tyget. Vi använde kalkerpapper. Sedan visade Eva hur man syr stjälkstygn. Sedan började vi sy. Det var kul men lite krångligt i början.

20/3 Idag fortsatte vi med våra broderier. Alla var jätteduktiga och kunde jobba länge utan hjälp. Några blev klara och började sy på symaskinen. Smileysarna ska bli kuddar.

27/3 Sammanfattning av lektionen: Först snackade vi om ull, vadd och bomull. Bomull växer på en buske, säger Ellen. Vadd tillverkas i fabrik, fortsätter Peter. Ull kommer från fåret säger Aran. Några blev färdiga med broderiet, säger Emmy. Ett par stycken blev klara med kudden. Det  var inte så svårt med symaskinen som jag trodde, säger Andreas. Lektionen har varit bra tycker alla, men lite pratigt.

Här är de första kuddarna.

7 reaktioner till “Smileys”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *